Cégtörténet

A Soós és Társa Zrt. cégtörténete

1990-ben két magánszemély, Soós Árpád és Faludy Péter több cég bevonásával megalapította a Soós és Társai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-t, amelyet azután a Fővárosi Cégbíróság április 17-én hivatalosan is bejegyzett. A cég fő tevékenysége a kereskedelmi és az ipari hűtőberendezések, valamint a klíma készülékek alkatrész és késztermékek forgalmazása lett. Az első székhely Budapesten, a XVI. kerületben, a Cziráki utca 5-7. szám alatt volt, majd 1994-ben a cég két ingatlant vásárolt szintén a XVI. kerületben, a Kövirózsa utca 5. és 6. szám alatt. Ez két, egyenként mintegy 9 ezer négyzetméteres terület, a hozzájuk tartozó közel 6400 négyzetméternyi romos épülettel. 

Cégünk a felújításokhoz részben önerőből, részben bankhitelek segítségével fogott hozzá. 1996-ban a Kövirózsa utca 5. sz. alatt megnyílt az új, 400 négyzetméteres irodánk és üzletünk, valamint egy 1200 négyzetméteres raktár. A cég folyamatos árbevétel növekedése lehetővé tette az épületek további felújítását és saját tőkéjének gyarapodását.

1997-ben a Soós és Társa Kft. átalakult részvénytársasággá és folyamatosan új üzleteket nyitott Székesfehérváron, Miskolcon majd Szolnokon és Győrben. Emellett megnyílt Budapesten, a budai oldalon második üzletünk.

A következő években sikeres fejlődésünk lehetővé tette kínálatunk gyors bővülését és további épületek felújítását. Így 2001-ben egy teljesen felújított, kétszintes, 800 négyzetméteres épületben megnyitotta kapuit a Hóbagoly Hűtő- és Klímaszerelő Felnőttképző Szakiskola, amely 2015-ig működött.

Újabb mérföldkő volt cégünk életében a 2003-as év, amikor szétválással megalakult a Soós és Társa Hűtőtechnikai Részvénytársaság, valamint a Soós és Társa Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft. A részvénytársaság egyben új taggal is bővült, a német Schiessl GmbH-val. A részvénytársaság tevékenysége a hűtő- és klímatechnikai alkatrészek és komponensek forgalmazása lett, míg a vagyonkezelő kft. tevékenységi köre az ingatlanok kezelése, hasznosítása és fejlesztése.

2014-re az összes korszerűsítés és modernizálás befejeződött, illetve a használhatatlan épületek lebontásra kerültek. Ez teret adott a további fejlesztésre. Az üzleteink sorra új arculatot kaptak, míg végül 2015-ben nyitottuk meg jelenlegi központi irodánkat és raktárunkat. A raktár további bővítése jelenleg is folyamatban van.

A negyedévszázados múltunkra visszatekintve elmondhatjuk, hogy a hűtés- és klímatechnika terén előkelő pozíciót értünk el. Közel 20.000 aktív terméket tartalmazó adatbázisunk, több, mint 5000 partnerünk és közel 3,5 milliárdos árbevételünk egy stabil és szakmaiságában is megbízható partnerré tett bennünket. Elhivatott csapatunk folyamatosan azért dolgozik, hogy ügyfeleink ne csak terméket vásároljanak nálunk, de támaszkodhassanak kiemelkedő műszaki tanácsadói és értékesítő hátterünkre és éljenek rendkívül rugalmas logisztikai csapatunk szolgáltatásaival. Emellett a napi feladatok ellátásában felmerülő gondokat közös megoldások kialakításával orvosoljuk.